Tromsø Bordtennisklubb

Tromsø Bordtennisklubb - logo
Stiftet 15. november 1982
Organisasjonsnummer: 975 931 706

Nordnorsk Mesterskap 2023, 15.-16. april 2023

Trobud


Resultater

Tromsø Bordtennisklubb har arrangert Nordnorsk Mesterskap i bordtennis i Tromsø 15.-16. april 2023. Vi hadde med 40 spillere fra fem klubber, og det var spesielt gledelig at 7 spillere fra Skjervøy var med. I Herrer A overrasket Tromsø BTK-spiller Sten-Eigil Sigurdsen ved å vinne finalen over favoritten Adrian Sletten (Rana BTK) 3-2 i sett. Meget bra spill av 50-åringen i sluttspillet med seire over Andreas Wiik, Erik Eidesen og til slutt Adrian Sletten ga en fortjent seier. Kevin Johansen, som er tidligere TBTK-spiller og forfatter av ei bok om bordtennisens historie i Norge (som snart kommer ut), uttalte under finalen at "Om Sten-Eigil vinner finalen, er det tidenes mest overraskende vinner av hovedklassen under NNM." Men med tanke på spillet han viste, føltes det bare helt naturlig at han vant. Her er resultatlista fra NNM.

Nedenfor følger informasjon fra før turneringen.


Påmeldingsinformasjon

Tromsø Bordtennisklubb arrangerer Nordnorsk Mesterskap i Tromsø 15.-16. april 2023. Turneringen spilles i Breivikahallen. Her finner dere innbydelse og påmeldingsskjema, og etter hvert også annen informasjon knyttet til turneringen.

Rekruttklassene følger bordtennisforbundets inndeling (Rekrutt 15: under 1400 poeng; Rekrutt 13: under 1200 poeng).

Påmeldinger pr. 12. april 2023

Pr. 12. april har Bodø BTK meldt på 10 spillere, Rana BTK har meldt på 4 spillere og Kanebogen BTK 4. Tromsø BTK har foreløpig 16 spillere med, og onsdag kveld ble det klart at Skjervøy IK stiller med 7 spillere. Dette betyr at totalt 41 spillere fra fem klubber har meldt sin ankomst på NNM. Skjervøy IK er ikke formelt med som bordtennisklubb enda, så spillerne fra Skjervør vil representere arrangørklubben på offisielle statistikker og i rankingsystemet. I lag stiller de under eget navn. Skjervøy har med to spillere fra Ukraina som har bodd mindre enn 5 år i Norge. Disse har fått dispensasjon av Norges bordtennisforbund (ved Ghassan Chaer) til å delta i offisielle regionmesterskapsklasser i tillegg til uoffisielle klasser fordi de har flyktningestatus.

Deltakerliste i de ulike klassene

Planlagt kampgjennomføring lørdag 15.4

Planlagt kampgjennomføring søndag 16.4


Lagklasser

Som i fjor blir det arrangert en lagklasse i Herrer senior. I år åpner vi også opp for å gjennomføre en lagklasse i Herrer junior. Det spilles 3-mannslag der det spilles "Ny Swaythling Cup". Hvis "hjemmelagets" spillere benevnes A, B, C og "bortelagets" spillere benevnes X, Y, Z, spiller man etter denne rekkefølgen:

 1. A mot Y
 2. B mot X
 3. C mot Z
 4. A mot X
 5. B mot Y

I utgangspunktet skal man spille kamp 1 og 2 samtidig, og kamp 4 og 5 samtidig. Dersom det står 3-0 etter 3 kamper, kan lagene selv velge om resten av kampene skal spilles ut, men arrangøren kan, hvis det er ønske om å spare tid, bestemme at man bryter kampen ved 3-0. Max. antall lag i turneringen er 8, og de deltakende klubbene kan (i utgangspunktet) stille med inntil to lag hver. Hvis noen klubber velger å delta med færre enn 2 lag, kan andre klubber delta med flere enn 2 lag. Spillere som deltar på lag som går til finalen i lagkonkurransen, kan ikke delta på Herrer D. Seeding av lagklassen baseres på rankingpoeng på lagets spillere, og forventet utfall av innbyrdes lagkamper ved normalt lagoppsett. Trekning av hvilket lag som skal være hjemmelag og bortelag foretas før lagene setter opp sine lag. Her er lagkampprotokollen som skal brukes på NNM.

Seeding baseres på rankingpoengsummer for lagene, samt forventet utfall av lagkamper som spilles mellom lagene, hvis seedingen til de påmeldte spillerne bestemmer utfall av enkeltkampene. Ved forfall av oppsatte spillere kan seedingsrekkefølgen endre seg.

Det er 6 påmeldte lag, slik at det blir to kvartfinaler og de to finaleseedede lagene (som er Rana BTK og Bodø BTK hvis spillerne som er meldt på møter opp) går rett til semifinale. Den ene kvartfinalen spilles mellom Kanebogen og Tromsø BTK 2, og den andre kvartfinalen spilles mellom Tromsø BTK 1 og Skjervøy IK. Semifinaler i lag starter ikke før ca. kl. 10.15.


Tidsskjema

Tidsskjema lørdag 15.4

 • Kl. 09.00: Herrer Lag, Junior Lag, Gutter/Jenter 11
 • Kl. 10.00: Rekrutt 15
 • Kl. 11.30: Herrer D, Jenter 15, Gutter 13
 • Kl. 13.00: Nybegynner 15
 • Kl. 14.00: Herrer Junior, Herrer B, Damer A
 • Kl. 16.00: Herrer double, Junior Double

Tidsskjema søndag 16.4

 • Kl. 09.00: Herrer Eldre Junior, Veteran 35, Rekrutt 13
 • Kl. 11.30: Herrer A, Gutter 15
 • Hvorvidt det oppsatte tidsskjemaet vil holde avhenger av flere ting, bl.a. tilgangen på dommere i pujer med 4 spillere. På lørdagen må vi av hensyn til tidsplanen legge opp til mest mulig puljer med 3 spillere, ettersom disse er enklest å administrere og bidrar til at turneringen lar seg avslutte innen rimelig tid på lørdag. Premieutdelinger på lørdag holdes etter nybegynnerklassen, ca. kl 14.30 og etter at siste klasse er ferdigspilt ca. kl. 18.30, og ca. kl. 15 på søndag. Klassene trekkes ca. 20 minutter før kampstart, og man må senest 30 minutter før kampstart gi beskjed til sekretariatet at man stiller i klassen. Oppmøte i hallen bør derfor skje minst 40 minutter før man skal spille sin første klasse for dagen. I lagklassen, må lagoppsett oppgis til arrangøren/sekretariatet senest kl. 08.30 på lørdag 15. april.

Lisens

Spillerlisens må være løst av alle spillere, bortsett fra spillere som bare deltar i Gutter/jenter 11. Spillere som bare deltar på NNM i løpet av sesongen, kan betale en engangslisens (som ikke inkluderer forsikring) til Norges bordtennisforbund. Denne koster kr. 150,- for spillere til og med 15-årsklassen (født 2007 eller senere), kr. 200,- for spillere tilhørende juniorklassen (født 2005-2006), og kr. 250,- for spillere født før 2005.


Hall

Vi kommer til å arrangere turneringen i Breivikahallen.
Se denne linken for å se kart over området.

Breivikahallen


Kiosk

Det blir salg av kioskvarer i hallen. Wraps, bagetter mm. vil bli servert som vanlig ved TBTKs arrangementer. Betaling vil kunne skje med kontanter eller Vipps (Vipps-nummeret er 698723). Vi kommer ikke til å ha kortterminal i hallen.
Informasjon Organisasjon Turneringer/resultater Diverse Linker
Hovedside
Nyheter
Terminliste 2023/2024
Kalender
Bruk av hallen
Litt om treningslokalet
Medlemsinformasjon
Solidaritetsfond
Grasrotandelen
Åpent hus
Tromsø BTKs styre
Kontakt TBTK
Lov for TBTK
Dokumenter
Nordnorsk mesterskap 2023
Stevneresultater
Onlineranking
Seriespill
"Hall of fame" Nord-Norge
Bilder
TBTK på YouTube
Glimt fra historien
Gamle nyheter
Ping-Pong-Posten 1979-1996
Alternative nyheter
Fotballturnering
NBTF
ITTF
Facebook-siden til TBTK

Kevin og Odin Spillere 2021 Finalister klubbmesterskap 2021 Erik 2010 Klubblokalet 2021

Kontakt TBTK: Postadresse: Postboks 856, 9259 Tromsø.